Huidproblemen door onbalans in de darmflora

Als je in de ochtend in de spiegel kijkt en je ziet vele rode vlekken, een huid die trekkerig aanvoelt, droge plekjes bevat en het lijkt alsof je eczeem plekjes hebt rond de kin dan kan het zijn dat je huid helemaal uit balans is.


Wat kan de oorzaak zijn van de huidproblemen?


Huidproblemen ontstaan door onbalans in de Darmflora.

Je gezondheid en een mooie gezonde huid beginnen bij een goede darmflora. Vele ziektes en huidproblemen beginnen als de darmen niet goed in balans zijn.


Je darmen zorgen voor de opname van alle voedingsstoffen die je lichaam via de mond opneemt.

80% van je immuumsysteem wordt geregeld door je darmen. Maar als je darmen niet goed werken, kunnen ze niet de juiste stoffen opnemen en worden de goede en slechte bacterieen niet in balans gehouden.


De symptomen zijn dan opgeblazen gevoel, je voelt je futloos, acne, eczeem, huidinfecties en andere huidproblemen, hoofdpijn, depressie, urineweg infecties en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Huidproblemen door onbalans in de darmflora is een groot probleem. Een verstoorde darmflora wordt ook wel dysbiose genoemd. Bij een verstoorde darmflora zijn er teveel slechte bacterieen aanwezig. Bij darmen die goed funcioneren zijn er 20% foute en 80% goede bacterieen aanwezig.


Een gist wat van nature in de darmen voorkomt is de Candida. Als de balans in de darmflora niet goed is door bijvoorbeeld een slecht immuumsysteem kan dit uitgroeien tot een vervelende schimmelinfectie. Door artsen wordt dan anti-biotica voorgeschreven. Maar anti-biotica doodt ook alle goede bacterieen. Wat dan weer huidklachten kan veroorzaken. Gebruik na antibiotica altijd probiotica.

 

Contact:

Fort Isabella

Reutsedijk 7

5261 PC  VUGHT

E: info@touttoet.nl

T: 06-37323774