Wat doet vitamine B3 voor je huid?

 

Wat doet vitamine B3 (niacinamide) voor je huid? Het is een van de ingrediënten in de toners van ENVIRON. 

 

Bij een droge vochtarme huid

Niacinamide zorgt voor de aanmaak van zogenaamde ceramiden en vrije vetzuren; deze stoffen versterken de barrierefunctie van de huid. Hierdoor verliest de huid minder vocht en is het beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Doordat Niacinamide licht exfolieert vermindert de kans op het krijgen van schilfertjes. Bij regelmatig gebruik wordt de huid gladder en stralender en zullen fijne droogte lijntjes minder opvallen.

 

Bij een geïrriteerde huid

Niacinamide heeft ook anti-inflammatoire (ontstekingsremmende) eigenschappen die het een uitermate geschikt ingrediënt maken voor mensen die last hebben van acne, rosacea of rode plekken. Niacinamide remt de histamine productie; dit stofje zorgt bv voor de roodheid en jeuk bij muggenbeten. Ook andere stoffen die een ontstekingsreactie (roodheid, jeuk, zwelling) veroorzaken worden geremd. Er zijn meerdere goede en onafhankelijke onderzoeken geweest die hebben aangetoond dat Niacinamide de huid kalmeert. Soms wordt Niacinamide zelfs door dermatologen gebruikt om bepaalde huidaandoeningen tot rust te brengen.

 

Bij acne

Buiten het feit dat Niacinamide ontstekingsremmend werkt, remt het ook de talgproductie. 

 

Bij pigmentatie

Niacinamide vermindert oppervlakkige pigmentvlekken.

 

Bij zon

Alsof het nog niet genoeg is, is ook gebleken dat Niacinamide de huid beschermt tegen de schade van de zon. Muizen die werden behandeld met Niacinamide hadden 70% minder kans op het krijgen van huidkanker!

 

Contact:

Fort Isabella

Reutsedijk 7

5261 PC  VUGHT

E: info@touttoet.nl

T: 06-37323774