Decemberrrrr

Rode neus

Het is hoogseizoen voor verkoudheden met een pijnlijke, rode en gevoelige neus tot gevolg. Wil je advies? Gebruik zachte tissues die lief zijn voor je neus i.p.v. schuurpapierachtige varianten. Colostrum Gel is het wondermiddel: de gel zorgt voor een sneller herstel, een mooie, snelle genezing en kalmeert de huid onmiddellijk.

 

Spelen met de (koude) voeten

In plaats van te zeuren over die ‘voeten als ijsklompjes’ die je onder de lakens tegen je man aanduwt, kan hij je beter een verwarmende voetmassage geven met AVST Vitamin A, C and E Body Oil. Masseren van de voeten zal de bloedcirculatie stimuleren, waardoor het koude, verkrampte gevoel verdwijnt. Bijkomende voordelen zijn dat je er heerlijk van ontspant en je droge wintervoeten een waar hydratatie bad krijgen. Heel wat zenuwbanen komen samen in je voeten die verbonden zijn met de organen van je lichaam waardoor je een positief gevoel over je volledige lichaam ervaart.

 

Winterwandeling

Kleed je in laagjes en ga wandelen! Beweging warmt je lichaam op en geeft extra energie. Onderzoek toont zelfs aan dat het maken van een 30 min. durende ochtendwandeling de kans op infecties met maar liefst 80% vermindert. Binnenshuis verspreiden ziektekiemen zich veel sneller. Bescherm je huid die blootgesteld is aan de kou en geef haar ook een extra ‘jasje’: een doeltreffende hydraterende crème als Super Moisturiser+ houdt het vocht gevangen en hydrateert de huid gedurende 72 uur. Ook je lippen krijgen het zwaar te verduren door weer en wind. De rijke, voedende avocado & macadamia olie in de LipDrink voedt je droge lippen en houdt ze zacht en soepel.

 

Hart- en handverwarmend

Bij thuiskomst van dat verkwikkende uitje wil je je handen op de verwarming leggen: niet doen! Je oppervlakkige bloedvaten gaan dan openstaan en nog meer warmte verliezen naar de omgeving. Verwarm je eerst van binnenuit met een heerlijk warm aanbevolen receptje in het volgende punt.

 

Toffe Peer

Uit een studie aan de universiteit van Toronto blijkt dat eenzaamheid je lichaamstemperatuur verlaagt. Dus wees sociaal, bak een taart en nodig je vrienden uit! Bovendien zorgt het gebruik van je oven voor extra gezellige warmte in je huis. Onderstaand recept is getest & goedgekeurd:Tarte tatin met peer en pecan (voor 6 personen). Peer brengt naast water ook veel vezels aan. Een beetje vitamine C, het vertering bevorderende sorbitol en afvalverdrijver kalium.

 

 

Dit heb je nodig:

3 peren1 ei

100 g amandelmeel

200 g speltbloem

100 g kokosbloesemsuiker

225 g kokosolie

1 theelepel citroenzeste

50 g pecannoten

 

Zo maak je het:

1 Verwarm de oven op 175°C

2 Doe het ei, het amandelmeel, de bloem, suiker en de olie in een kom en kneed tot een mooi, glad deeg

3 Snij de peren in kwartjes, schil ze, verwijder het klokhuis en snij ze in plakjes

4 Vet een lage taartvorm of ovenschaal in met kokosolie en beleg de vorm met de partjes peer

5 Strooi er citroenzeste overheen

6 Maak een rand rondom van hele pecannoten

7 Op een bebloemd werkblad rol je met een bebloemde deegrol het deeg uit tot een plak die iets groter is dan je vorm

8 Bedek de peren met het deeg en druk het aan de randen even aan

9 Bak de taart +/- 45 min. in de voorverwarmde oven

10 Haal de taart uit de oven en laat 5 min. rusten

11 Maak eventueel de randen los met een mes

12 Leg dan een platte taartschotel omgekeerd op de tarte tatin en draai alles in 1 klap om.

 

Helaas profiteert je huid pas als laatste orgaan van je voeding. Geef daarom je huid van binnenuit de extra hydratatie die ze momenteel nodig heeft met Omegas+. Deze skin supplementen bevatten Omega 3, 6 en Vitamine A die de huid zichtbare bescherming en hydratatie bieden.

 

Smakelijk!

Contact:

Fort Isabella

Reutsedijk 7

5261 PC  VUGHT

E: info@touttoet.nl

T: 06-37323774