Weet jij wat er in jouw lipstick zit?

Onze lippen… ze zijn een uniek paar. We gebruiken ze om te voelen en te zoenen, voor de beste duck-face selfies en we zetten ze graag in de verf. Lippenstift is dan ook het bestverkochte cosmeticaproduct ter wereld. 87% van alle vrouwen draagt het regelmatig. In deze post vertel ik je graag wat meer over onze lippen en hoe we ze op een gezonde manier in de verf kunnen zetten.

 

Giftige stoffen

 

De FDA (Food and drug administration USA) deed een onderzoek naar giftige stoffen in 400 lippenstiften. Het resultaat was verrassend. In elke lippenstift werd lood aangetroffen, vaak door het gebruik van synthetische kleurstoffen (FD&C en D&C). Ondanks de zeer kleine hoeveelheden moet je rekening houden met het feit dat je lichaam het lood niet verwerkt maar wel opslaat.

Ook een team wetenschappers uit Ontario (Canada) was gefascineerd door lippenstift en vond bij 48 decoratieve make-up merken sporen van onder andere petroleum, arsenicum, cadmium, nikkel en lood!

Gelukkig zijn er alternatieven! Green en Clean beauty brands zijn de next generation cosmeticabedrijven. Een Green brand is een 100% natuurlijk cosmeticamerk, terwijl een Clean brand, zoals jane iredale, zuivere en veilige producten ontwikkelt met een kritische blik op de ingrediënten en de productie. jane iredale gebruikt geen synthetische kleurstoffen en er wordt uitvoerig getest op de aanwezigheid van zware metalen. Meer nog, jane iredale voegt vitaminen en antioxidanten aan haar lippenstiften toe waardoor ze gezond en lekker zijn voor je lippen.

Wist je dat een vrouw die dagelijks lippenstift gebruikt zo’n 3kg ervan opeet op een leven? Dat zijn 2 tubes per jaar of 130 tubes in een leven.

 

Vergane glorie

 

Trek je schuif open, maak je make-up tasje leeg en leg al je lippenproducten naast elkaar. Hoeveel zie je er? 5, 10, meer? Hoe oud zijn ze? Wist je dat ze een houdbaarheidsdatum hebben. Ze zijn vatbaar voor bacteriën en schimmels en 12 maanden na opening hebben ze echt hun beste tijd gehad.

Wist je dat onderzoek heeft uitgewezen dat make-up testers in de winkel besmet zijn met E-coli, stafylokok en streptokok bacterie. Let er dus op dat je een tester NOOIT rechtstreeks op je lippen aanbrengt.

 

Draag er zorg voor!

 

Vermijd schadelijke rommel en geef je lippen de liefde die ze nodig hebben. Omdat je lippen niet kunnen zweten en geen natuurlijke beschermlaag hebben moeten we ze extra hydrateren. Dit kan je doen door een lippenbalsem te gebruiken én dan liefst eentje zonder petroleumderivaat. Een balsem op basis van natuurlijke vetten en oliën met titaniumdioxide als SPF is de perfecte verwennerij voor je lippen. 

 

Je weet wat je eet en nu weet je ook wat je smeert. Draag zorg voor je lippen en pimp ze met een gezond kleurtje. ;)

 

Smakelijk!

 

Contact:

Fort Isabella

Reutsedijk 7

5261 PC  VUGHT

E: info@touttoet.nl

T: 06-37323774